FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

wishyou.hu@gmail.com
Bobvos Nanetta +36 30 320 5056

Skip to Content

MASSZÁZSOK

Svéd masszázs
A svéd masszázs képzi valamennyi európai masszázsfogás alapját. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet. Fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent – pl. stresszes fejfájás -, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget. Közérzetjavító hatás érhető el, mely egyben harmonizálja is a testi funkciókat.

Sportmasszázs
Sport területén alkalmazott frissítő, bemelegítő, lazító, regeneráló masszázs. Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól

Gyógymasszázs
Részben a svédmasszázs alapfogásait, azok bővített távolhatásainak fogásait alkalmazza a test gyógyítása érdekében. A masszázs során a vérkeringés és nyirokkeringés fokozódik, az izomzat teljesítőképessége növekszik. Megszűnnek a bőr alatti kötőszöveti rétegben lévő feszülések, letapadások, hegesedések, ezáltal javul a test fizikai terhelése

Frissítő masszázs
Vérkeringés és közérzetjavító masszázs (hasonló a gyógy- és sportmasszázshoz).

Aromaterápiás masszázs
Az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stressz hatással összefüggésbe hozható betegségben, melyeknek kezelésében az aromaterápia jó eredménnyel alkalmazhatóak relaxációt elősegítő és stresszt oldó hatásainak köszönhetően.

Mézmasszázs
A mézes masszázs nem egy hagyományos masszázs, mivel a kezelés során nem alkalmazunk hagyományos gyúró, rezegtető, ütögető mozdulatokat. A masszázs során a méz jótékony hatásait használják fel a kézi vákuummasszázs technikájával. Ennek a kezelésnek több évszázados hagyománya van a kínai-tibeti gyógyászatban. Fájdalomcsillapító hatással bír, leginkább reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, nyak-váll és hátfájdalmak, ízületi problémák esetén, illetve ezen problémákat gyógyítja. Gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapításra, méregtelenítésre és salaktalanításra is alkalmazzák. A mézben rejlő tápanyagok a bőrt megfiatalítják, feszesebbé teszik.

ALAKFORMÁLÓ ÉS MÉREGTELENÍTŐ MASSZÁZSOK

Cellulitmasszázs
A nyirokmasszázs méregtelenítő hatását ötvözi a vákuum terápiával, mely a keringés fokozásán át segíti a szöveti réteg méregtelenítését, bőrszövet kisimulását. A masszázs során segítjük a nyirok utak áramlását, a reflexzónák masszázsa során egyfajta csökkenő és növekvő nyomásterápiát alkalmazva hatást gyakorolunk a bőrre, és a bőr alatti szövetekre, így fokozva a keringését. Speciális krémek és olajok növelik a hatásmechanizmusát.

Hát-Nyakmasszázs
A megfáradt, megfeszült,f ájós hátnak izomlazításra,izomtónus állapotának változtatására és a fájdalom megszüntetésére szolgál. A nyak hátsó részének merevsége illetve a begörcsölt hátizmok okozhatnak nyaki és háttáji fájdalmakat, görcsöket. Amiből kialakul a fejfájás és egy idő után beszűkül a nyak mozgása.A váll és a nyak izmainak fájdalmas feszülése nagyon gyakran előforduló probléma. A merev tartás, a stressz hatása sokszor itt jelenik meg, és segítség nélkül nehezen oldódik. Ezek az izmok hajlamosak a merevség megtartására. A fájdalom jelentkezése mellett ez azért is probléma, mert a feszültség fontos meridián szakaszokat blokkol, ami komolyabb problémák kialakulásához vezethet.
A keresztcsonttól a nyakszirtig történik a masszázs,melynek célja a hát, nyak és a deréktáj izmainak lazítása, illetve ezen testrészek vérellátásának javítása. A hát kezelése során külön gondot fordítunk a nyak-vállöv és a lapocka átdolgozására is, amelynek környékén általában fájdalmas izomcsomók találhatók.

Relaxáló masszázs
A masszázs során simító, dörzsölő, lassú kézmozdulatokkal ,fogásokkal történik a izmok átdolgozása és kilazítása. Testünk minden izmának alapos átmasszírozása beindítja a vérkeringést, javítja az anyagcserét, segít kiüríteni a méreganyagokat, javítja a nyirokkeringést, izomlazító, stressz-, és görcsoldó hatású, valamint felfrissíti egész szervezetünket. Segíti feloldani az izomba zárt feszültségeket, görcsöket, melyek állandó fájdalmat okoznak a test egész területén.
Hatása: felfrissít, feltölt energiával és könnyebbnek érezzük majd a testünket.
Kiváló lazítás, feltöltődés egy nehéz nap után.

Talpmasszázs
A talp frissítésére, regenerálódására szolgáló masszázs, de nem reflexológiás talpmasszázs. A talpunk van a legtöbbet igénybe véve. Igénybevett, megfáradt talp simítása és masszírozása.
Mindenkit szabad masszírozni, kivéve:
Pacemakerrel élő embert, trombózisban szenvedőt, vagy akinek fém vagy más protézis (csípőprotézis) van a szervezetében. Itt a súlyos szívbeteget és a gombás ekcémás lábút sem szabad. Kismamákat a 3. hónap után.

Arcmasszázs
Arcunkon testünk minden szervének meg van a maga pontja, ugyan úgy, mint talpunkon, és ezen szervek nem megfelelő működése kihat arcunkra, ami az arcizmok görcsösségében és feszülésében mutatkozik meg. Az arcmasszázs célja többféle lehet. Egyrészt szolgálhat kényeztetésül, egy kellemes, pihentető kezelésként. Az arcmasszázzsal ezeken a pontokon keletkezett blokkokat feloldjuk, a bőr simává, feszessé és rugalmassá válik, ami visszahat a szervezetre, pozitív hatást gyakorol a lélekre, így harmonikus testi-lelki állapot létrejöttét idézi elő. Arcunk masszírozása jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Arcunk, testi-lelki állapotunk tükre.
Az arcmasszázs mozdulataiban teljesen eltér a hagyományos kozmetikai masszázstól. A kezelés alatt a lágy, könnyű mozdulatok és az erősebb fogások váltják egymást. E kettős hatásnak köszönhetően a kezelés végére az arcbőr feszessé válik, a sápadt, fáradt bőr pedig élettel teli lesz. Az arcbőr visszanyeri rugalmasságát. A felhalmozódott méreganyagok kiürülnek, ezáltal az arcbőr tiszta és kipihent lesz. Rendszeres alkalmazás esetén a ráncok kisimulnak, a bőr fiatalos és rugalmas lesz, az arc pedig harmonikus, élettel telivé válik.

Fejmasszázs
Hajunk és fejbőrünk egészsége és állapota testi egészségünk tükörképe is. A kezelés, rendkívül kellemes a kezelt személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazása igen jó hatású. A fejmasszázs stimulálja a vérkeringést, jótékony hatással van a hajra és a fejbőrre. A masszázs hatására oldódik a stressz, a feszültség, enyhül az ezekből adódó szemfáradtság és fejfájás. Csökkennek a nyaki és vállak fájdalom érzete, nyugtat és frissít. A fejmasszázs rendszeres alkalmazása egészségesebbé teszi a hajat és a fejbőrt. A megélénkült vér- és nyirokkeringés gondoskodik a haj és bőr sejtjeinek friss oxigénnel való feltöltéséhez.

Peeling
A peeling más néven bőrradír, lényegében a bőr elszarusodott rétegeinek vékonyítását jelenti.Az eljárás során apró csiszolószemcséket tartalmazó krémek segítségével egyszerűen, dörzsöléssel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. A kezeléskor mérsékelt nyomást alkalmazunk. A mechanikai peeling élénkíti a bőr mikrocirkulációját és erősíti a természetes hámlási folyamatot.

Kéz masszázs
A kéz reflexzónáinak masszírozása egyszerű és igen hatásos módszer számos fájdalommal járó állapot, illetve hétköznapi panasz esetén. A kezünkön olyan pontok találhatók, amelyek kapcsolatban állnak különféle szerveinkkel, ízületeinkkel, a gerincünkkel, a nyirokrendszerünkkel, de még az agyunkkal is. A kézreflexzóna- masszázs segítségével enyhíthetők a fájdalmak és csökkenthető a stressz. Testünk valamennyi folyamata kölcsönös kapcsolatban áll a reflexpontokkal. Ha tehát valamelyik szervnél betegség vagy túlterheltség áll fenn, akkor a kéz jelez: megkeményedik az adott ponton, piros lesz, megduzzad vagy fáj. Ekkor jut szerephez a kézreflexzóna-masszázs. Segítségével serkenthetjük a vérellátást és a nyirokáramlást, megtisztíthatjuk a légutakat, megszabadíthatjuk a gerincet és az ízületeket a blokkoktól.


1. homlok és arcüregek 2. szem 3. fül 4. hipofízis 5. nagyagy és kisagy
6. koponyaalap 7. felső nyirokutak 8. hónalji nyirokcsomók
9. napfonat 10. vesék 11. húgyhólyag 12. vékonybél 13. vastagbél
14. medence-nyirokrendszer 15. nemi szervek 16. nyakszirt


1. szem 2. fül 3. koponyaalap 4. száj- és garatüreg 5. tüdő
6. mellmirigyek 7. felső nyirokutak 8. bordák 9. felkar
10. hónalji nyirokcsomók 11. epehólyag 12. vállízület